• Sinterklaas verrast jongste jeugdspelers ESB'19

  26 nov 2020
  |
  • 0
 • Deze week zijn de jongste spelers van ESB’19, tijdens hun training, verrast door een bezoekje van de enige echte Sinterklaas. Hij verliet zijn thuiswerkplek even voor een frisse neus en een bliksembezoek aan de voetballende jeugd. Hij had in D’r Troebadoer gelezen dat ze, ondanks de Corona stop, gewoon door trainden. En dat wilde hij natuurlijk wel eens met zijn eigen ogen zien. 

  Sinterklaas was onder de indruk van de souplesse waarmee de allerjongsten met de bal bewogen: “Dat lukt mij op mijn leeftijd niet meer”, zei hij, “maar vroeger was ik ook heel behendig aan de bal”. Op de vraag van een van de spelertjes waar zijn pieten waren antwoordde hij: “Die gasten zijn me de laatste dagen een beetje te opgewonden. Het kost ze zelfs moeite om anderhalve meter afstand te bewaren, dus vond ik het verstandiger om ze maar in het pakhuis achter te laten. Kunnen ze hun energie te stoppen in alle cadeautjes die nog ingepakt moeten worden”.

  Dat de Pieten al aardig hun best hadden gedaan bleek toen Sinterklaas aan alle jeugdspelertjes een heerlijk warme trainingsmuts cadeau deed. Die werd natuurlijk snel opgezet; het was er koud genoeg voor. Dat vonden de Pieten waarschijnlijk ook, want tot onze grote verbazing bleken ze bij een bezoek aan de aller-allerkleinsten (in de gymzaal) wel van de partij. Stelletje koukleumen.

  Natuurlijk gingen alle spelertjes met de Sint op de foto, waarna de trainers het weer over namen en er nog lekker een uurtje verder werd getraind.

  Sinterklaas dankt NarinxRitzen Accountancy voor hun bijdrage aan deze activiteit.